viernes, 25 de diciembre de 2009

EN TIEMPO DE CRISIS:ALIMENTOS GRATIS











En temps de crisi buidem el supermercat: aliments gratis
Crònica de l’acció en un supermercat de Nou Barris
divendres 25 de desembre de 2009





Per David González Ibáñez





Una cinquantena de joves antisistema, juntament amb l’Assemblea d’Aturats de Barcelona, van organitzar aquest dissabte 19 de desembre una acció que tenia per objectiu obtenir aliments d’un supermercat situat a la plaça Llucmajor de Barcelona, a Nou Barris, per repartir-los als veïns del mateix barri com a protesta per la greu situació que està provocant l’actual crisi econòmica.
L’acció va començar als voltants de les 17.30 quan van entrar al supermercat de forma escalonada y es va produir amb tota normalitat, des d’omplir els carros fins a passar-los per caixa; el desconcert va arribar quan, una a una, les caixeres es van trobar amb clients que no volien pagar la compra que havien agafat. En conseqüència totes les caixes es van haver de bloquejar originant cues a totes les caixes.

Durant l’hora i mitja que va durar l’acció es va intentar que tot transcorregués en un to festiu i reinvindicatiu; es van poder escoltar consignes com que “la crisi la paguin els rics” i que “pagui Millet”. També es va intentar negociar amb la direcció del supermercat, però no van voler saber res i van trucar als Mossos d’Esquadra que es van situar a la porta per impedir la sortida dels productes.
Malauradament no es va poder sortir amb res i l’objectiu de l’acció va quedar a mitges, tenint en compte que el que es volia era solidaritzar-se amb les persones a l’atur (415.635 a la demarcació de Barcelona al novembre1) que estan patint dia a dia una situació d’exclusió i de misèria i d’un desemparament indignant per part de totes les administracions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario